Meer grip op uw wagenpark – 7 slimme oplossingen voor fleetowners

Als fleetowner staat u voor de uitdaging om grip te houden op het wagenpark, vooral in deze tijd van onzekerheid en verandering. Het wagenpark is een van de grootste en belangrijkste kostenposten van elk bedrijf. Het verkrijgen van inzicht en controleren van de kosten is dus van groot belang. Bij ActivFleet begrijpen we deze uitdagingen en daarom geven we 7 praktische oplossingen om meer grip te krijgen op uw wagenpark.

NEEM CONTACT OP!

1. Kies voor zuinige auto’s

Zuinige auto's hebben een lager brandstofverbruik en dus ook lagere brandstofkosten. Dit kan op de lange termijn aanzienlijk schelen in de wagenparkkosten. Bij het kiezen van een nieuwe leaseauto kunt u bijvoorbeeld letten op het energielabel en het brandstofverbruik. Moderne aandrijvingen, zoals bij hybride en elektrische auto’s, kunnen de kosten ook flink verlagen en uw ecologische voetafdruk verminderen.

2. Meer flexibiliteit met een occasion of shortlease

In deze onzekere tijden kan afwachten een verstandige strategie zijn. Met een occasion of shortlease auto hebben uw medewerkers tijdelijk een passende mobiliteitsoplossing, zonder langdurige verplichtingen. Kies slim en geniet van lagere afschrijving en verzekeringspremies. Uw personeel rijdt in hoogwaardige auto's zonder de prijs van nieuw. Zo houdt u budget over voor groei.

3. Doorrijden in uw huidige leaseauto

U kan natuurlijk ook, indien mogelijk, langer blijven rijden in uw huidige leaseauto’s. Dat kan vaak voordeliger zijn dan het bestellen van een nieuwe leaseauto – die vaak hogere initiële kosten hebben en sneller waarde verliezen. Het betekent ook minder papierwerk én minder tijd besteed aan het regelen van nieuwe leaseovereenkomsten.

4. Gebruik een normcalculatie

Een normcalculatie is een berekening van de verwachte kosten van het wagenpark op basis van bijvoorbeeld het aantal gereden kilometers, de brandstofprijs en het onderhoud. Door deze berekening kunt u beter inzicht krijgen in de kosten en indien nodig bijsturen om kosten te besparen.

5. Maak duidelijke afspraken

Zorg ervoor dat uw medewerkers goed begrijpen welke mogelijkheden beschikbaar zijn, wat van hen wordt verwacht, en welke voordelen en verantwoordelijkheden hiermee gepaard gaan. Door duidelijke afspraken te maken, vermindert u verwarring en zorgt u voor een efficiënter en kosteneffectiever wagenparkbeheer.

6. Pas de autoregeling aan

Een autoregeling is een document waarin afspraken over het gebruik en de kosten van de leaseauto zijn vastgelegd. Door deze autoregeling goed door te nemen en waar nodig aan te passen, kunt u kosten besparen. Bijvoorbeeld door afspraken te maken over het gebruik van de auto buiten werktijd of door de keuze van een lagere leasecategorie.

7. Bespaar brandstof met slimme beslissingen

Als wagenparkbeheerder kun je brandstof besparen door hybride voertuigen te gebruiken, thuiswerken te stimuleren, zuinig rijgedrag te bevorderen, brandstofefficiënte auto's te kiezen, regelmatig onderhoud uit te voeren, en brandstofverbruik te monitoren. Beloningen voor zuinig rijden en virtuele vergaderingen dragen ook bij aan besparingen en verminderde CO2-uitstoot.

Onafhankelijk advies

Wilt u meer inzicht in kostenbesparende mogelijkheden voor uw wagenpark of onafhankelijk advies over doeltreffend wagenparkbeheer? Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar. Neem gerust contact op via 085 90 229 29 of per e-mail via info@activfleet.nl, en ontdek hoe ActivFleet uw partner kan zijn in mobiliteit.

NEEM CONTACT OP!