>>Werk wordt binnenkort 'onbereikbaar voor diesel...

Werk wordt binnenkort 'onbereikbaar voor dieselbus'

11-08-2023

Werk wordt binnenkort 'onbereikbaar voor dieselbus'

Leasemaatschappij ING Lease waarschuwt in De Telegraaf dat ondernemers sneller moeten overstappen op elektrische bestelbussen. De meeste nieuw aangeschafte bedrijfswagens rijden nog op diesel, maar deze voertuigen worden over anderhalf jaar verboden in tientallen Nederlandse gemeenten. Meer gemeenten en stadscentra zullen daarna volgen. De overheid steunt investeren in elektrische bestelbussen met SEBA, afgekort voor Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s. Daarmee kunt u tot wel 5.000 euro subsidie krijgen voor uw nieuwe voertuig. Onze vriendelijke medewerkers vertellen u er graag meer over en kunnen een vrijblijvende leaseofferte maken voor een elektrische bestelauto. Neem ook een kijkje in onze bestelbusvoorraad.

Meer elektrische bestelbussen zijn nodig

“Het overgrote deel van de nieuw aangeschafte bedrijfswagens is nog fossiel”, merkt duurzaamheidsmanager Erik Slaaf op in het artikel. Hij geeft bovendien toe dat de elektrische overstap ingewikkeld kan zijn voor ondernemingen. “Een overstap naar elektrisch is niet zomaar gedaan, zo moet er een laadstation op het terrein komen en moet er gekeken worden waar en wanneer medewerkers hun wagen kunnen opladen.” ActivLease kan u ook helpen met de transitie naar elektrisch.

Lokale ondernemers en bouwbedrijven gaan elektrisch rijden

Nederland telt 1 miljoen bestelbusjes en daarvan zijn er ongeveer 1,4 procent elektrisch. Dat moet snel stijgen omdat in de komende jaren meer gemeenten en binnensteden dieselbusjes gaan weren. Met name lokale ondernemers zoals loodgieters, glaszetters en pakketbezorgers moeten elektrificeren als hun gemeente een zero-emissiezone wil plannen. Ook bouwbedrijven, goed voor zo’n 30 procent van de bestelbusjes in ons land, moeten eraan geloven. Als een gemeente het convenant Schoon en Emissieloos Bouwen ondertekent, willen ze vanaf 2028 dieselvrij worden. Zeker op de bouwplaats.

Zero Emissiezone

5.000 euro korting met SEBA

De overheid helpt een handje mee met de SEBA-regeling en er is nog een paar miljoen euro over in de subsidiepot voor dit jaar. Die daalt wel gestaag en er zijn nog lopende aanvragen. Snel uw aanvraag indienen wordt dus beloond want u kunt tot wel 5.000 euro subsidie krijgen op uw nieuwe elektrische bestelbus. Onze lease-adviseurs kunnen u ook meehelpen met de subsidieaanvraag. Met deze vijf elektrische busjes komt u gegarandeerd in aanmerking voor SEBA subsidie!

ActivLease heeft een grote voorraad elektrische bestelbussen die u snel kunt leasen. Daarmee profiteert u maximaal van de overheidssubsidie op emissievrije bedrijfswagens.

Bron: BNR