>>'Laadpunt voor elektrische auto's na elke 60 ki...

'Laadpunt voor elektrische auto's na elke 60 kilometer snelweg'

28-07-2023

'Laadpunt voor elektrische auto's na elke 60 kilometer snelweg'

Nederland heeft een van de beste laadnetwerken ter wereld, maar wie op vakantie gaat met de elektrische auto, komt in het buitenland minder laadpunten tegen. Dat moet snel veranderen vindt de EU. De nieuwe wet ‘Fit for 55’ gaat landen binnen de Europese Unie verplichten om iedere 60 kilometer snelweg een laadpunt te plaatsen. Ze worden ook veel toegankelijker wat als muziek in de oren klinkt voor iedere elektrische leaserijder. Elektrisch leasen in 2023 is nog voordeliger dankzij diverse fiscale voordelen. Bekijk onze elektrische autovoorraad en neem contact op met onze vriendelijke medewerkers voor een vrijblijvend aanbod.

55 procent minder uitstoot

‘Fit for 55’ heet zo omdat het een groot pakket maatregelen is die ervoor moet zorgen dat de hoeveelheid broeikasgassen drastisch afneemt. Met wel 55 procent in 2030, ten opzichte van 1990. Maar achter die speelse naam is de EU heel serieus over het snel elektrificeren van het Europese wagenpark.

Pinnen bij ieder laadpunt

Vanaf 2025 moet iedere 60 kilometer op de doorgaande wegen van de EU een laadpunt voor elektrische auto’s beschikbaar zijn. Daar blijft het niet bij want het moet gaan om snellaadpunten, die maximaal 150 kW kunnen laden. Hebt u een hoop pasjes om bij de verschillende merken laadstations te kunnen opladen? Niet langer! De EU wil dat pinnen en zelfs contactloos betalen gewoon mogelijk wordt op elke laadlocatie. Bovendien moeten de stroomprijzen duidelijk en goed zichtbaar zijn. Daar schort het nu nog weleens aan.

Waterstof tanken wordt ook makkelijker

De ‘Fit for 55’ wet kijkt niet alleen naar het toegankelijk maken van elektrisch rijden. Waterstof tanken moet ook makkelijker worden, want die aandrijving is interessanter voor sommige zakelijke sectoren. Vanaf 2030 moet op alle doorgaande wegen binnen de EU iedere 200 kilometer een tankplaats voor waterstof te vinden zijn.

Elektrische auto laden

Laadstress verdwijnt – maak nu al de elektrische overstap bij ActivLease

De wetgeving heeft naast betere luchtkwaliteit een duidelijk doel: mensen helpen met de elektrische overstap. Nederland is een lichtend voorbeeld met z’n laadinfrastructuur. Laadstress op vakantie is nu al een stuk minder en vanaf 2025 verleden tijd. Nu al kunt u kiezen uit een enorm aanbod elektrische auto’s om te leasen. Vraag een vrijblijvende leaseofferte aan bij onze vriendelijke medewerkers en verken de diverse fiscale voordelen die u in 2023 krijgt bij uw elektrische auto.