>>Bpm-vrijstelling voor bestelauto's verdwijnt, b...

Bpm-vrijstelling voor bestelauto's verdwijnt, behálve voor elektrische bedrijfswagens

06-03-2023

Bpm-vrijstelling voor bestelauto's verdwijnt, behálve voor elektrische bedrijfswagens

Er zijn grote veranderingen op komst voor de zakelijke eigenaar van een bestelauto. Dat heeft de regering bekendgemaakt bij de presentatie van hun nieuwe belastingregels. Die zijn nu voor de komende jaren uitgestippeld en vanaf 2025 is het zover: dan moet u bpm betalen over een zakelijk aangeschafte bestelbus. Al decennia genieten Nederlandse ondernemers van bpm-vrijstelling, maar de regering wil de CO2-uitstoot verlagen. Daarom hebben volledig elektrische bestelauto’s nog wél bpm-vrijstelling vanaf 2025. U betaalt dus in de toekomst geen bpm voor uw elektrische bestelauto en ActivLease praat u graag bij over andere fiscale voordelen voor uw bedrijfswagen. Bekijk online onze voorraad elektrische bestelauto’s.

Grijs kenteken verdwijnt

De zogenaamde grijskentekenregeling van de bestelauto is aan z’n laatste jaren bezig. Nu nog genieten ondernemers van 0 euro bpm voor hun bestelbus. Tot 2025 blijven alleen bussen met traditionele brandstofmotor bpm-vrij. Maar bij registratie in 2025 is het zover: dan wordt de bpm gelijkgetrokken met personenauto’s. Dit geldt voor alle bestelbussen die rijden op fossiele brandstoffen, want de bpm wordt berekend over de uitstoot.

BPM per gram CO2

De bpm bedraagt 66,91 euro per gram CO2. Dat is hetzelfde voor dieselbusjes, benzinebusjes en Plug-in Hybrid varianten. Ook gaat de regering in 2025 de motorrijtuigenbelasting voor bestelauto’s flink verhogen, samen met nog wat wijzigingen. U vindt het complete overzicht van alle wijzigingen op ons blog.

Steeds strengere milieuzones

Dit klinkt in eerste instantie als een forse ingreep voor Nederlandse ondernemers, maar het ook een hele logische stap. Ondernemers met bestelbussen doen er goed aan om hun wagenpark te elektrificeren. De meeste bestelbussen zijn nodig in de binnensteden van Nederland. Daar worden allerlei milieuzones opgericht die de komende jaren steeds strenger zullen zijn. Dieselvoertuigen worden al amper meer toegelaten in de grote steden. Vandaar dat een elektrische bestelauto leasen voor uw onderneming een uitstekende investering voor de lange termijn is. De overheid helpt daar een handje aan mee door de bpm vrijstelling exclusief voor elektrische bussen te maken.

Elektrische bestelauto leasen bij ActivLease

Vanaf 2025 gaat de nieuwe bpm-wetgeving in voor alle bestelauto’s. U kunt dit jaar al een elektrische bestelbus leasen bij ActivLease en profiteren van diverse andere fiscale voordelen. Onze vriendelijke medewerkers lopen u er graag doorheen en kunnen ook een vrijblijvende leaseofferte maken voor de bestelauto van uw keuze. Wij hebben als elektrische lease-expert een grote voorraad diverse elektrische bestelbussen. Gelijk leverbaar en voor een scherpe maandprijs.